perjantai 6. heinäkuuta 2018

Kesäkuun tulot ja menot

Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni kun teen näin tarkan menojen seurannan, ja onhan tämä aika mielenkiintoista nähdä että mihin se raha kuluu. Vaatteita tuli ostettua aika paljon tässä kuussa, ja se johtuu siitä että vartaloni mittasuhteet sekä paino on muuttunut niin paljon, että vanhat vaatteet eivät ole sopivia. 

Kesäkuussa vietin kaksi pitkää viikonloppua vanhempieni luona (to-su), ensin lapsen kanssa kahdestaan ja toisen kerran oltiin siellä koko perhe. Yleensä ei vierailla näin usein, koska he asuvat eri kaupungissa, mutta nyt sattui olemaan juhlia. Matkoihin kului siis kuukauden aikana enemmän rahaa kuin normaalisti, mutta ruokaan hieman vähemmän.

TULOT: 2916,05€ (sisältää 350€ puolisolta yhteisiin menoihin, summat nettona)

MENOT: 1812,15€

Erittely

Kodin menot: 673,65€ (vuokra, netti, puhelin, Netflix, sauna, sähkö)

Oma menot: 
  • ruoka: 342,7€ (sisältää vain omat ruuat)
  • ravintola: 150,4€ (kävin yksin kuusi kertaa syömässä ja puolison kanssa yhdessä käytiin kaksi kertaa)
  • tori: 25€ (vihanneksia ja mansikoita)
  • hygienia ja kosmetiikka: 19,75€ (Lidlistä huulikiilto, jalkavoide, päivävoide, silmänympärysvoide, vartalovoide + -rasva)
  • vaatteet: 82,4 (Lidlistä urheilucaprit x 2, urheilutoppi x 2, mekko x 3, hame, t-paita, Tokmannilta rintsikat x 2)
  • vapaa-aika: 121,8€ (paristolaturi, vauvakirja, kalenteri, silikonisia muffinsivuokia, tarroja, pyörän pumppu, tippa-alunen, Arvopaperi-lehti)
  • matkat: 48,5 (omat ja puolison bussiliput)

Lapseen:
  • ruoka: 129,2
  • vapaa-aika: 33,2 (lelu, katuliidut, puuhakirja, t-paitoja 3 kpl)

Kodin tarvikkeisiin: 42,9€ (huuhteluaine, käsisaippua, talouspaperi x 2, wc-paperi, wc-harja, tiskiharja x 2, lautanen, astianpesuaine)

Puolisoon: 67,85€ 

Lahjoihin: 40,25€ (30€ sukulaistytön yo-juhlat, 10,25€ kaverin lapsen lahjaan)

Kirjaston sakkomaksut: 30,6€ (joulukuusta lähtien)

Tulojen ja menojen erotus oli siis 1103,9€, josta 200€ laitoin Nordnetin Superrahastoon ja 100€ on Nordnetissa mutta en ole vielä päättänyt että mihin sen sijoitan. Olen laittanut vähän rahaa yhteen ETF-rahastoon, mutta se on laskenut koko ajan, joten en tiedä että kannattaako siihen vielä sijoittaa? Lopuilla rahoilla täydensin puskurirahastoa.

Säästöprosentiksi sain 37,86%. Pitäisi määritellä itselle jokin tavoitesäästöprosentti, ja muutenkin tehdä tarkempi sijoitussuunnitelma, mutta tämä oli nyt tällainen tilannekatsaus rahaliikenteestäni.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti