maanantai 2. heinäkuuta 2018

Esittely

Olen lueskellut viimeaikoina paljon talousaiheisia blogeja, joissa kerrotaan säästämisestä, sijoittamisesta, hintatietoisuudesta, vaurastumisesta sekä kuluttamisesta, ja inspiroiduin itsekin pitämään blogia omasta taloudestani. Tavoitteenani on turvata lasteni tulevaisuus (tukea rahallisesti opiskeluja ym.) sekä eläköityä inhimillisessä ajassa (!). Olen naimisissa oleva perheenäiti, jonka puoliso on tällä hetkellä työttömänä. Hoidan itse kaikki perheemme juoksevat kulut sekä ruokahuollon, ja puoliso osallistuu menoihin kykynsä mukaan. Jäin vastikään äitiyslomalle, joten menoja täytyy alkaa miettiä tarkemmin jo senkin takia, että tulot putoavat reilusti.

Sanoisin, että elämäntapamme on suhteellisen ekologinen; emme omista autoa emmekä matkustele, asumme pienessä asunnossa ja vältelemme ”turhuuksien” ostelua, mutta parantamisen varaa kyllä tietysti löytyisi. Päivittäiset ostokset teen yleensä Lidlissä ja S-Marketissa. Vaateostoksilla käyn tavallisissa ketjuliikkeissä (Lindex, KappAhl, Prisma…). Kirppareita pitäisi hyödyntää enemmän, mutta kun tarvitsen jotain en yleensä koskaan onnistu löytämään sitä kirpparilta. Uuden perheenjäsenen tarvikkeet hankin pikkuhiljaa kevään aikana nettikirppareilta, ja paljon löytyi jo omasta takaa.

Puolison kanssa meillä on melko erilaiset ruokavaliot; itse syön paljon puuroja, smoothieita ja kasvis-sörsseleitä, hän muroja, leipää ja eineksiä, mutta kyllä hän syö myös minun laittamaani ruokaa. Heikkouteni on ravintolat; saatan käydä useampaan kertaan viikossa ulkona lounaalla tai tilata ruokaa kotiin. Lapsi on nirso, ja syö vain muutamia ruokia jotka hänelle kelpaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti